Srpski narod je u nedelju jasno pokazao i izabrao ko želi da ga predstavlja u pokrajinskim privremenim institucijama. Vreme samozvanih lidera koji su ovaj narod vodili bez i jednog glasa podrške, ja napokon prošlost. A tom kvazi stručnjaku, bivšem političaru a sada analitičaru, koji nikada nije dao tačnu prognozu, bi srpski narod na KiM pokazao šta misli, i o njemu, i o njegovom kredibilitetu, da je smeo da izađe na izbore sa svojom kombi strankom, pokretom, inicijativom, šta li je…

Svestan toga, stalno perfidno i potunjeno podriva srpsko jedinstvo i relativizuje ovako veliki uspeh Srpske liste i države Srbije, ali i uz podršku svojih mentora pokušava da se nametne za učešće u vlasti, donošenju odluka u naše ime, iako nema nikakav politički legitimitet među Srbima na KiM.

Predlažem mu da to pokuša da ostvari sa svojim mentorima u Prištini, gde je i bio poslanik u dva mandata, u vreme pogroma Srba na Kosovu i Metohiji 2004. godine i vlade Ramuša Haradinaja. A Srbe neka ostavi da sami biraju svoje predstavnike. Srbi su i u nedelju potvrdili da žele da sa svojom Vladom u Beogradu i predsednikom Vučićem nastave politiku jedinstva i zajedničke borbe za srpske interese na KiM.

Žao mi je što Oliver Ivanović misli da je to pogrešno, iako mu nije smetala finansijska, diplomatska, politička i svaka druga podrška te iste države tokom nepravednog pritvora i procesa koji se vodio protiv njega prethodnih godina. Ali sve ovo više govori o njemu, nego o nama, Srbima na KiM i našoj državi Srbiji.

Goran Rakić, član Glavnog i Izvršnog odbora SRPSKE NAPREDNE STRANKE