Kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo sastao se danas sa ambasadorom Francuske u Prištini Didierom Šaberom.

Ministar Rikalo je upoznao ambasadora Šubera sa stanjem u poljoprivredi i sa projktima koji se realizuju u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje kao i neophodnosti edukacije poljoprivrednika prvenstveno u ruralnim sredinama na Kosovu.

Tokom sastanka bilo je reči o započetim projektima ministarstva poljoprivrede Kosova i Francuske. Ambasador Šuber je ponudio svoju pomoć u agraru, kao i u brendiranju autohtonih proizvoda na Kosovu u cilju boljeg plasmana na tržištu.

Ministar Rikalo je izvestio da je u toku izrada plana i programa MPŠRR za narednu godinu, kojim je predviđeno povećanje podrške u razvoju i održivosti u svim granama poljoprivrede radi dostizanja standarda i kvaliteta propisanih u Evropskoj Uniji.

Ambasador Šaber je čestitao ministru Rikalu preuzimanje dužnosti i potvrdio spremnost da pomogne razvoj poljoprivrede na Kosovu kroz različite oblike saradnje između dve zemlje.