Српска листа је настала као насушна потреба Срба за успостављањем политичког јединства зарад одбране интереса српског народа на Косову и Метохији, и последњи резултати на изборима потврђују да смо у томе успели јер је глас Српској листи дало више од 90% Срба у покрајини.

Наравно, ово јединство је трн оку свима који би волели да Срба на Косову и Метохији нема, да од српског народа остану само они који ће слепо слушати своје менторе у Приштини, страним амбасадама и обавештајним службама. Више је него срамно да ових дана Српску листу највише нападају Самоопредељење Аљбина Куртија и кандидат за одборника и градоначелника Оливер Ивановић.

У тим нападима Ивановић се служи најстрашнијим лажима, ваљда покушавајући да се додвори менторима у Приштини и међународним спонзорима, који ће га несумњиво подржати на овим изборима као и онда када је са њима потписао договор о “Зони поверења” којима се хиљаде Албанца населило у српски део Косовске Митровице и пореметило етничку равнотежу, а село Суви До предао на управу његовом пријатељу Бајраму Реџепију, чији је гроб обишао пре неколико дана.

Ових дана Ивановић безочно лаже како Српска листа нема квалитетне људе, како „нема професоре, докторе и интелектуалце на својој листи“. У прилогу вам достављамо листу кандидата Српске листе са које се јасно разоткривају лажи Ивановића, и где се јасно може видети да на листи од 21 кандидата имамо три доктора наука, који су годинама универзитетски професори, имамо три доктора медицине тј. једног примаријуса, једну докторку инфектологије, и једну докторку специјализанта педијатрије, три кандидата су инжињери, четири професора у средњим школама, на листи имамо и правницу, дефектолога, магистра машинства… Дакле, од 21 кандидата – 20 је са високим образовањем, и свих 21 без икаквих мрља у професионалном и личном животу, и који иза себе имају деценије радног искуства са изузетним успесима у областима којима се баве. Они сигурно не знају да измишљају као Оливер Ивановић, прави су професионалци који неће интересе српског народа продавати за некакве пословне просторе у центру града, какве без икаквих папира, али из разних „патриотских“ заслуга, поседују неки други.

А кога то, са друге стране, грађанима нуди Оливер Ивановић? Пре свега, треба напоменути да он листу својих кандидата невешто скрива. За то има и разлоге, јер на његовој листи се налазе особе које су због трговине наркотицима били хапшени и притварани. Од оних коју по њему треба да воде наш град, налазе се особе сумњиве прошлости за чије послове су заинтересовани полицијски органи и у централној Србији и на Косову и Метохији. Од „доказаних кадрова“ Оливер Ивановић нуди и портира, записничара, особу која је осумњичена за проневеру новца, као и човека чији је рођени брат, како се говори по Косовској Митровици, осумњичен за јучерашње убиство у нашем граду, а који је јуче био на састанку са Оливером Ивановићем и Александром Шапићем. То су људи са којима Оливер жели да управља стратешки важним градом за Србе на Косову и Метохији.

Оливер с разлогом прећуткује и лажно у јавности представља и то што су га три кандидата са листе за одборнике напустила током кампање, истакавши да их је довео у заблуду.

Тај исти Оливер, који неретко воли да користи речи попут образовања и кредибилитета у међународним круговима, не жели да јавност зна да је факултет завршио у 56. години, као ни да му није сметало да преко тадашњег ЈУЛ-а добија директорска радна места. Не смета му ни да сада прима плату а не долази на посао у Покрајинској националној служби за запошљавање. А што се његовог угледа код међународних представника тиче, ту му на овим изборима нема премца, сви овде знамо његове „релације“ са тим круговима, које је више пута доказао када је имао прилику да се пита и управља.

Зато Оливер може да лаже и „маже“ народ и медије у Београду, представљајући себе тобоже некаквом жртвом, интелектуалцем, патриотом… Овде у Митровици добро зна да то не може. Довољно га добро суграђани познају и 22. октобра ће га послати у политичку историју. Бар на Косову и Метохији. А своју политичку срећу можда нађе у Београду, где му и живи већи део породице. Оне формалне.

Наставиће се…