Slavko Simića iz Srpske liste rekao je za RTS da ta lista neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština. Projekat ZSO je naš imeprativ i mi ćemo biti politički posvećeni da Zajednicu srpskih opština firmiramo što pre, istakao je Simić.

Na pretnje iz Prištine reaguju i Srbi na Kosovu i Metohiji. Slavka Simića iz Srpske liste iz studija televizije Most u Zvečanu rekao je za RTS da su Srbi na KiM navikli na ovakve pretnje ali da neće pristati na ucene.

„Ove izjave su za unutrašnje potrebe Albanaca. Zna se gde su državne granice, to neće određivati nikakva demarkacija, niti razgraničenje „, rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, ovakve poruke su neodgovorne, ne doprinose miru, i da očekuje reakaciju međunarodne zajednice, pre svega Brisela.

„Ukoliko se nastavi sa ovakvom retorikom, do održavanja izbora, sigurno da ćemo biti u jednoj veoma lošoj situaciji“, kaže Simić.

Srpska lista neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština. „Projekat ZSO je naš imeprativ i mi ćemo u narednom periodu kao stranka isključivo biti posvećeni politički da ZSO formiramo što pre“, istakao je Simić.

„Pored ZSO fokusiraćemo se i na poljoprivredni razvoj, da sačuvamo posao i da kroz ekonomski razvoj, infrastrtukturni razvoj  stvorimo pozitivan ambijent za opstanak i povratak“, rekao je Simić.

Insistiraćemo da sačuvamno sve od vitalnog ineteresa za srpski narod na KiM jer bili smo u prethodnom periodu u lošoj situaciji zbog toga što se naord suočava sa mnogim problemima, ističe predstavnik Srpske liste.

Približavaju se izbori na Kosovu i Metohiji. Srpskla lista je oduvek okupljala one koji su želeli da pravaziđu sve političke, stranačke i lične nesuglasice, koje su bile kod političkih predstavnika Srba do 2014. godine. Kako kaže, u Srpskoj listi biće mesta za sve koji budu hteli da se bore u političkoj areni za prava i interese svoje zajednice, kaže Simić.

„Srspka lista insistira na jedinststvu i za sve koji žele da se iskreno i otovoreno bore za interese svog naroda i koji žele da unesu dinamiku, energiju i rad – biće mesta i nadam se da će za naredne izore izaći jedinstveno“, kaže Simić.

Izvor: RTS, Video prilog pogledajte na sajtu RTS-a OVDE