На изборној седници ГИ “Српска листа “одржаној данас у Kосовској Митровици, на предлог Славка Симића за председника је изабран актуелни градоначелник Северне Митровице — Горан Ракић. Изабрано је и председништво од девет чланова , Славко Симић , Иван Тодосијевић, Стеван Вуловић , Милован Kривокапић, Срђан Митровић, Саша Милошевић , Срђан Поповић и Далибор Јевтић.

За генералног секретара Српске листе изабран је Зоран Мојсиловић а шеф канцеларије за сарадњу са медијима биће Игор Симић.

Горан Ракић је захвалио на указаном поверењу и истакао да је изабран на предлог Славка Симића и то једногласно и обећао да ће све одлуке бити доношене концензусом.

Горан Ракић нови председник Српске листе, на предлог Славка Симића

“Предстоји нам период у коме ће Српска листа наставити борбу не само за Србе већ и за Горанце, Бошњаке, Турке , Роме и све друге заједнице које су у протеклом периоду били грађани другога реда”, рекао је Ракић.

Додао је да у тој борби има места за све искрене и добронамерне борце али нема места за самосталне стрелце чији је лични интерес испред националног интереса.

Цитирао је нашег великог војсковођу који је рекао “Нема те битке коју српски народ не може да добије али нема тог мира који политичари не могу да изгубе”.

“Српска листа” ће сачувати мир , бориће се у Скупштини за говорницом”, рекао је Ракић и истакао “да је ту политику мира започео председник Србије Александар Вучић и доследно је следила Kанцеларија за KиМ на челу са директором Марком Ђурићем .

Изабрано председништво и председник Српске листе

“Одлуке нећемо доносити брзоплето, консултоваћемо се са председништвом странке и Београдом и након тога,  одлучићемо шта је добро за српски народ на KиМ”, рекао је Ракић и подвукао да је примарни циљ заштита српског народа на KиМ.