KОСОВО ПОЉЕ- Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је данас у Угљару надомак Kосова Поља, да је Српска листа која има подршку званичног Београда, народна а не страначка листа и да у парламенту у Приштини Срби треба да имају најбоље представнике.

“Држава Србија може само да подржи и да стане иза Српске листе, наша држава подржава само једну листу али мање је то битно. Најважније је да Српску листу подржава српски народ на Kосову и Метохији, наш народ подржава ову листу и ово је народна листа, ово није страначка листа, ово нису за нас страначки избори, ово су за нас државни, национални избори,”- рекао је Вучевић.

“Хоћемо да имате најбоље представнике у Приштини и хоћемо да имамо посланике који се неће стидети зато сто су Срби, који се неће плашити да изађу за говорницу и који ће моћи да издрже притиске. Имали смо лоша искуства у претходном периоду зато сада не смемо да направимо грешку,”- поручио је Вучевић на предизборном скупу Српске листе.

Помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић подсетио је на скупу у Угљару да је јуче један албански политичар рекао како ће ове године бити формирана тзв. Војска Kосова и да тај процес не може да се заустави.

“Поручујемо и њему и свима у Приштини да победа Српске листе даје одговор који они не морају да чекају до краја године, него већ 11. јуна, да победа Српске листе значиће да нема тзв. косовске војске,”- рекао је Петковић.

“Нисмо подељени, нисмо разједињени, не идемо у више колона, само је једна Српска листа. Они који би да се деле, нека добро знају да српски народ није уз њих и добро сви ви знајте да они, иако се нажалост само зову Срби, немају никакве везе са државом Србијом и са идејом очувања српских националних интереса,”- нагласио је Петковић.

Kандидат за посланика на Српској листи Бранимир Стојановић изјавио је да су избори у недељу важни.

“Не смемо да спавамо 11. јуна, сви морају да гласају, нека изађу и нека кажу да ли треба да дамо прилику да нас продају или ћемо послати у институције људе који појединачно апсолутно нису важни, већ који имају задатак и обавезу да кажу оно што ви мислите и носите у срцу,”- рекао је Стојановић.

Председник покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Звонко Стевић изјавио је да је Српака листа једини гарант за опстанак Срба на Kосову и Метохији и да зато има подршку председник Републике Србије Александра Вучића и вршиоца дужности српског премијера Ивице Дачића.

На предизборном скупу Српске листе говорио је и градоначелник Грачанице Владета Kостић који је рекао да се не сме оставити простор дригима и да Српска листа мора освојити свих десет мандата на недељним ванредним парламентарним изборима.

На предизборном скупу Српске листе у Угљару окупљенима су се представили и неки од двадесет кандидата за посленике са ове листе.

 

Извор: РАдио контакт плус / Слика: Радио КиМ