Predsednik političke partije „Građanska inicijativa Srpska lista“, Slavko Simić rekao je večeras da će se žaliti na rezultat prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, jer smatra da je na severu Kosova „poništeno preko hiljadu uslovnih glasova“.

Po danas objavljenim rezultatima izbora, od dvadeset kandidata Srpske liste za poslanike Skupštine Kosova, po broju osvojenih glasova,izabrano je devet: Saša Milosavljević, Jasmina Živković, Jelena Bontić, Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Verica Ćeranić, Srđan Mitrović, Igor Simić i Branimir Stojanović.

Simić je rekao za Agenciju Beta da ni glasovi kandidata koje su obradili članovi biračkih odbora i OIK, „nisu upisani, niti registrovani u centru za prebrojavanjer glasova u Kosovu Polju“.

„Ako panel za žalbe ne uvaži naše žalbe koje ćemo sutra uputiti CIK-u, onda lako može da se desi da Srpska lista ne prihvati ovaj izborni proces koji je očigledno bio represivan za Srpsku listu i naše glasačko telo od samog početka izbornog procesa“, rekao je Simić za Betu.