Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма позвао је данас Србе на Kосову и Метохији и оне који су расељени, а имају право гласа, да изађу на локалне изборе у покрајини 22. октобра и дају глас Српској листи.

– Албанци на све начине покушавају да разбију јединство Срба на Kосову и Метохији и удаље их од Београда. Управо је Српска листа препрека томе и она је гарант опстанка Срба на Kосову и Метохији, јер има подршку и председника Србије, Александра Вучића, Владе Републике Србије и свих нас којима су Србија и српски народ на првом месту – поручио је у саопштењу Марковић.

Марковић је навео да косовски Албанци знају да су закон јачега и политика само тренутно надјачали право, а да дугорочно то не може да опстане и да је зато потребно српско јединство.

– Победа Српске листе у свим општинама на Kосову и Метохији са српском већином, значиће и почетак реализације формирања Заједнице српских општина – истакао је Марковић.

Јединствена Србија позива све своје чланове и симпатизере да се, свим ресурсима, ставе на располагање Српској листи и помогну јој у остваривању важне победе на косовским локалним изборима, који су, како је констатовао Марковић, у овом случају, више од самих избора.