Недељама трају настојања појединих кандидата за председника Србије да обезвреде гласове грађана Србије на Косову и Метохији и да створе утисак да се овде спрема изборна крадја, иако ће и предстојеће изборе, као и све претходне од 2012. године надгледати ОЕБС и мешовити бирачки одбори у којима ће већински бити заступљени представници странака опозиције.
Иза тих покушаја се наравно крије жеља да се оспори читав изборни процес у Србији уколико се резултати тим кандидатима не буду свидели, али срећом, у демократским системима попут нашег, председник на ту функцију ступа гласовима градјана, а не самопроглашењем или постављањем из неке стране амбасаде.

Осим што очито желе да дестабилизују Србију и укину демократију, кандидати Бошко Обрадовић, Вук Јеремић и Саша Јанковић све чешће нервозно износе бесмислене оптужбе на рачун Српске листе, Српске напредне странке и Срба на Косову и Метохији, јер знају да ће управо овде доживети највећи изборни дебакл.

Гласови грађана са Косова и Метохије су индикатор којим се мери да ли је нечија политика национално одговорна, а поменути кандидати по ономе што су до сада чинили или нису чинили овде свакако неће проћи тај тест.