Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Gračanici poručio da će 22. oktobar, kada se na KiM održavaju lokalni izbori, biti dan srpskog jedinstva i srpske pobede na Kosovu i Metohiji.

„Treći put za šest meseci naš narod na Kosovu i Metohiji suočen je sa izazovom izbora, treći put suočeni smo sa nadom mnogih da će pred biračkim kutijama, na biračkim mestima i pred biračkim odborima uspeti da slome, razdrobe i razgrome srpski korpus na Kosovu i Metohiji, ali svaki put srpski narod na KiM je, na poziv naše države i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jedinstveno i složno izlazio na te izbore sa ciljem da sačuva ono što je naše, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić na predizbornoj konvenciji Srpske liste u Gračanici.

Boravak u Gračanici direktor Kancelarije Marko Đurić, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, kandidatom za budućeg gradonačelnika Gračanice Srđanom Popovićem i mnogim drugim srpskim zvaničnicima, započeo je obilaskom manastira Gračanica gde ga je dočekao veliki broj građana.

Nakon obilaska manastira Đurić se, sa zvaničnicima i nekoliko hiljada građana prošetao glavnom ulicom Gračanice, gde je zajedno sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem obišao štand Srpske liste i podelio predizborni materijal stranke, a zatim su obišli i Štab SNS-a u Gračanici .

Na predizbornoj konvenciji u prepunoj sali Doma kulture u Gračanici, direktor Kancelarije Marko Đurić poručio je „da i danas u Gračanici za koju s pravom možemo da kažemo da je tvrd srpski orah u centralnom delu KiM, ovde okupljeni, sabrani samo nekoliko kilometara od Gazimestana i centra Prištine iz koje su mnogi Srbi proterani, kažemo da ćemo i treći put i stoti ako treba da kažemo da je Gračanica srpsko mesto, koje bira srpskog lidera koji će u saradnji sa svojom državom Srbijom da vodi politiku onako kako ona treba da bude vođena u interesu naših građana“.

Na predizbornom skupu obratio se i kandidat Srpske liste za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović, koji je kazao da je danas kada vidi ovu prepunu salu, ubeđen da će srpski narod još mnogo godina i vekova graditi budućnost na ovim prostorima.

„Naša opština je možda fizički mala, ali ima veliku duhovnu, istorijsku i intelektualnu moć, opština koja je iznedrila mnogo intelektualaca poznatih u celom svetu, opština koja ima časne domaćine i vredne domaćice, dobre studente i marljive učenike i kao budući gradonačelnik imaću obavezu imaću zadatak da sa vama zajedno vašoj deci i porodicama obezbedim sve uslove da ovde ostanete i planirate svoju budućnost“, kazao je Popović , koji je istakao da je podrška Kancelarije za KiM i Vlade Srbije veom značajna za Srpsku listu i čitavi srpski narod na KiM.

Na predizbornoj konvenciji obratio se i gradonačeknik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević koji istakao veoma dobru saradnju sa opštinom Gračanica.

„Danas vidimo koliko je bila mudra politika predsednika Vučića prethodnih godina i koliko je tu trebalo i strpljenja i mudrosti, jer se stvari okreću i na jednu i drugu stranu i zato treba imati racionalne političke odluke. Vaša odluka treba da bude da Srpska lista pobedi u svim opštinama na KiM gde živi naš narod“, kazao je Vučević koji je istakaoda ovo nisu samo obični lokalni izbori već izbori koji su veoma značajni za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je da se danas u Gračanici podržava, ne samo kandidat Srpske liste, već i ostanak i opstanak na ovom prostoru.

„Danas smo ovde da jasno i glasno poručimo da se nećemo predati, da poručimo svima da će Gračanica biti bolje mesto za život svih vas i da podržimo kandidata za gradonačelnika Srđana Popovića“, kazao je Rakić i poručio budućem gradonačelniku Srđanu Popoviću da Srpska lista od njega očekuje da na kraju njegovog mandata u Gračanici bude više Srba nego što ih ima danas i da za to ima podršku i Vlade Republike Srbije.