Након 16 етнички мотивисаних напада над Србима и њиховом имовином у мају месецу, синоћ су у општини Клокот извршене две и покушана једна крађа.

Српска листа најоштрије осуђује ове смишљене провокације и нападе на Србе и њихову имовину. Оно што нас забрињава је податак да ако се аналитички сагледају ове криминалне радње чије су жртве Срби, долазимо до закључка да ово нису напади који за циљ имају противправно стицање имовинске користи, већ слање политичке поруке да Срби нису пожељни на Косову и Метохији, да њихова жеља да у миру живе на својим огњиштима није у складу са плановима тамних кругова у Приштини.

Српска листа, захтева да се одговорни најхитније пронађу и казне, уместо што остају непознати или се после протколарног узимања изјаве пуштају на слободу.

О овим нападима посланици Српске листе ће почетком недеље упознати и представнике земаља Квинте на Косову и Метохији и затражити од међународних снага да ставе у функцију капацитете својих мисија и осигурају безбедност Срба на КиМ, што им је један од примарних задатака.