Данашње хапшење Богдана Митровића у Мушутишту без икаквих основа и доказа представља метод којим Албанци желе да застраше Србе на Косову и Метохији, али и да одврате од повратка све који су силом протерани са вековних огњишта.

Захтевамо од косовских институција да Богдана Митровића моментално ослободе, а међународне представнике да се укључе у овај случај како би се спречило малтретирање невеног човека у осмој деценији живота.

Сваке године смо сведоци како Србе у Мушутишту каменују, линчују, малтретирају… а међународни представници немо посматрају кршење људских и грађанских права, питамо се да ли су ово европске вредности које ти исти представници успостављају на Косову и Метохији.

Српски народ на Косову и Метохији неће бити застрашен оваквим понашањем и наставићемо да се свим политичким и демократским средствима боримо за то да се глас о злоделима над нашим народом чује што даље.

Нећемо дозволити да се над Србима који су преостали да живе на Косову и Метохији спроводи било какво насиље и уверени смо да ћемо у својој борби за достојанствен живот наставити да добијамо сву подршку наше државе Србије.