Današnje hapšenje Bogdana Mitrovića u Mušutištu bez ikakvih osnova i dokaza predstavlja metod kojim Albanci žele da zastraše Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i da odvrate od povratka sve koji su silom proterani sa vekovnih ognjišta.

Zahtevamo od kosovskih institucija da Bogdana Mitrovića momentalno oslobode, a međunarodne predstavnike da se uključe u ovaj slučaj kako bi se sprečilo maltretiranje nevenog čoveka u osmoj deceniji života.

Svake godine smo svedoci kako Srbe u Mušutištu kamenuju, linčuju, maltretiraju… a međunarodni predstavnici nemo posmatraju kršenje ljudskih i građanskih prava, pitamo se da li su ovo evropske vrednosti koje ti isti predstavnici uspostavljaju na Kosovu i Metohiji.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji neće biti zastrašen ovakvim ponašanjem i nastavićemo da se svim političkim i demokratskim sredstvima borimo za to da se glas o zlodelima nad našim narodom čuje što dalje.

Nećemo dozvoliti da se nad Srbima koji su preostali da žive na Kosovu i Metohiji sprovodi bilo kakvo nasilje i uvereni smo da ćemo u svojoj borbi za dostojanstven život nastaviti da dobijamo svu podršku naše države Srbije.