Kandidat za poslanika u kosovskom parlamentu ispred Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da su predstojeći parlamentarni izbori na Kosovu 11. juna veoma značajni, istakavši da jedino Srpska lista ima podršku zvaničnog Beograda.
Ovo nisu obični izbori, ovo je referendum na kojem građani odlučuju hoćemo li da ostanemo na ovim prostorima i opstanemo na Kosovu i Metohiji, izjavio je Simić gostujući u jutarnjem dnevniku Radija Kontakt plus.

“Šta god vam pričali, na ovim izborima biramo hoćemo li da imamo kredibilne političke predstavnike koji će moći da političku borbu za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji prenesu u kosovski parlament, zato je vrlo značajno da svaki srpski glas bude poveren Srpskoj listi, da svaki Srbin i Srpkinja na ovim prostorima izađu 11. juna i podrže Srpsku listu, pod brojem 22”, naglasio je Simić.

On je naglasio da jedino Srpska lista garantuje da neće doći do osnivanja Vojske Kosova koja bi ugrozila bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji i šire, i da jedino Srpska lista ima podršku Vlade Republike Srbije, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i čitave države Srbije.

To znači neraskidivu vezu između Srba na Kosovu i Metohiji i Srbije, ocenio je Simić i naveo da jedino Srpska lista sa deset osvojenih mandata u parlamentu u Prištini može da izbori osnivanje Zajednice srpskih opština kao institucije kojom će se obezbediti poštovanje individualnih i kolektivnih prava srpskog naroda i ostalih.

“Jedino Srpska lista uz podršku Vlade Srbije može sačuvati institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, tu pre svega mislim na zdravstvo i prosvetu koji su nam preko potrebni za opstanak ovog naroda. Jedino Srpska lista može biti garant opstanka Srba na Kosovu i Metohiji u narednom periodu, sve ostalo predstavlja avanturu”, kazao je Simić.

Simić je kazao da se neće dozvoliti ukidanje srpskih institucija, da neće dozvoliti osnivanje Vojske Kosova i da neće dozvoliti otimanje Gazivoda, Trepče i ostalih resursa koji su od vitalnog značaja za opstanak Srba na ovim prostorima.

“Istovremeno, snažno ćemo se boriti za unapređenje uslova u kojima Srbi žive, od ekonomskog prosperiteta do svih onih činilaca koji su značajni za Srbe na Kosovu, a tu ne smemo zaboraviti, pre svega, bezbednost svih građana na Kosovu i Metohiji”, rekao je Simić.

On je pozvao građane da izađu na predstojeće izbore na Kosovu i podrže Srpsku listu.

 

Izvor: Radio Kontakt plus