KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je u intervjuu Radiju Kontakt plus da je imperativ ove stranke što brže formiranje Zajednice srpskih opština i da je to projekat u koji će u narednom periodu biti najviše investirano.

“Što se tiče demarkacije linije između Kosova i Crne Gore, Srpska lista ima jasan stav – mi ne želimo da razgovaramo uopšte na tu temu, jer ne želimo da razgovaramo o statusnim pitanjima, granice se znaju gde su, dakle ne postoji nikakvo razgraničenje između Kosova i Crne Gore, sva pitanja u vezi sa tom tematikom moraju da se rešavaju isključivo sa Vladom Republike Srbije,”- kazao je Simić.

“Cilj jeste da uzmemo deset poslaničkih mandata, mada mandati nisu prevashodno cilj već sredstvo da upravljamo političkim životom u Prištini i da se borimo protiv jednog sistema koji pokušava da srpski narod na Kosovu i Metohiji obespravi”- kazao je Simić.

Želimo da tokom ove predizborne kampanje narodu objasnimo da je za naš imperativ da se što pre krene sa formiranjem Zajednice srpskih opština, da je to projekat u koji ćemo mi u narednom periodu sigurno najviše investirati, iako kod našeg naroda kada je u pitanju briselski sporazum postoji određena rezerva, rekao je on.

Srpska lista će biti politička snaga koja će pokrenuti zajedno sa Vladom Srbije proces formiranja Zajednice srpskih opština i borićemo se da ekonomski, infrastrukturno i na svaki drugi način ojačamo srpske sredine na Kosovu i Metohiji, poručio je Simić.

Među prioritetima Srpske liste je i povratak raseljenih lica na Kosovo, kazao je između ostalog Simić.

 

Izvor: Radio kontakt plus