“Српска листа” једина може да заштити Србе и да решава заиста бројне проблеме српске заједнице. У складу с тим ће се и одлучивати да ли ће се и којој коалицији придружити у формирању нове косовске Владе, рекао је за ТВ Мост шеф Kанцеларије за сарадњу са медијима Српске листе Игор Симић.

Он је нагласио да ће Српски посланички клуб у косовској скупштини бројати 10 чланова јер се посланицима Српске листе придружио и представник Горанаца Адем Хоџа.

 

“Свако ко буде желео да прави коалицију са Српском листом мора да очекује да ће имати тврдог преговарача коме ће први интерес бити унапређење положаја Срба. Нас не интересује број министарстава, нас интересује шта ти коалициони партнери могу, не да обећају, већ да остваре када су у питању Срби на простору Kосова и Метохије”, рекао је Симић гостујући у јутарњем програму ТВ Мост.

“Српска листа не може да бира ко ће седети преко пута њих када су у питању албанске политичке партије, али може да бира ко је тај који ће остварити оно што се договоримо и потпишемо у коалиционом споразуму”, закључио је Симић.

Симић је истакао и да грађани у наредном периоду могу да очекују промене у односу на претходни период, које се не односе само на класичну политичку борбу за унапређење положаја Срба на Kосову и Метохији, већ и на бољу сарадњу са грађанима. Он је најавио активности Српске листе у наредним недељама.

“Прва је отварање Kанцеларије посланика за рад са грађанима, са онима који су нам дали своје поверење и пружили највећу подршку икада када су у питању избори и учествовање српских политичких партија на простору KиМ након рата”, рекао је Симић.

Симић је најавио и да ће председник Српске листе Горан Ракић у наредним недељама обићи све општине са српском већином, али у општинама у којима Срби живе а не представљају већину, како би се ближе упознао са њиховим проблемима и на тај начин креирао програм рада за наредни период.

“Горан Ракић је неко ко увек инсистира на директном односу са грађанима, тако да је ово и иницијатива коју је он предложио, а ми смо из Српске листе то са задовољством прихватили”, рекао је Симић.

 

10:20, 19.07.2017 | Извор: ТВ Мост