После састанка са председником Србије Александром Вучићем у Председништву Србије у Београду коме је присуствовао и директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић, председник Српске листе Горан Ракић је рекао да је Вучић дао “безрезервну” подршку кандидатима Српске листе за градоначелнике и одборнике.

Ракић је најавио да ће на локалне изборе на Kосову, расписане за 22. октобар, листа изаћи јединствено.То је, како је рекао, била једина молба председника Србије Александра Вучића током данашњег састанка са представницима косовских Срба.

“Председник Александар Вучић је имао једну молбу, да будемо јединствени и бићемо. Тог 22. октобра повешћемо сложно своју браћу, сестре, пријатеље на гласачка места и показати свима којима српско јединство није приоритет и којима су лични интереси битнији, где им је место и послати их у политичку прошлост”, казао је Ракић.

Он је додао да представнике Српске листе “радује чињеница” да ће стварање услова за бољи живот Срба на Kосову и Метохији, што подразумева мир, безбедност, опстанак и одржив опстанак, бити приоритети владе и председника Србије.

Kандидат Српске листе за градоначелника Грачанице Срђан Поповић рекао је су Срби у јужној покрајини, без обзира на све недаће које преживаљавају, почели да граде јединство.

Поповић је истакао да, ако буду јединствени, Срби могу да себи обезбеде будућност на Kосову и Метохији.

“Осим Српске листе, постоје још неке листе које ”раде” на српском јединству и које су на неки начин контролисане од стране Приштине. То је главни разлог зашто сви Срби на KиМ треба да гласају за Српску листу”, поручио је Поповић.