Kada Jeremić Vuk Branković kaže da će napraviti diskontinuitet sa načinom na koji Beograd pregovara sa Prištinom, on samo potvrđuje ono na šta Srpska lista oduvek upozorava: da je način na koji je država Srbija učestvovala u briselskom dijalogu u vreme kada je Jeremić bio donosilac odluka u Predsedništvu i Ministarstvu spoljnih poslova bio amaterski, neodgovoran i protivan državnim i nacionalnim interesima.

Jeremićeva politička zaostavština su i skandalozan sporazum o slobodi kretanja, i katastrofalan dogovor o priznavanju diploma, i izmeštanje dijaloga iz Ujedinjenih nacija u Brisel, i blamaža pred Međunarodnim sudom pravde povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, i ukidanje junačkog Prištinskog korpusa.

Ako Jeremić Vuk Branković u tom duhu želi da razgovara sa Prištinom, bolje je da zamoli Hašima Tačija i Editu Tahiri da ga uzmu za konsultanta, jer to je pregovaračka strategija u kojoj srpski narod i država gube sve na Kosovu i Metohiji.

Povrh svega, Jeremić Vuk Branković bez stida poseže za propagandnim porukama Prištine, opisujući sever Kosova i Metohije kao oblast bezakonja, priželjkujući valjda da nam Tači i Mustafa ili NATO uspostave vladavinu zakona.

Jeremić Vuk Branković zna koliko se ogrešio o srpski narod na Kosovu i Metohiji i zato ne sme da se pojavi ovde među ljudima koje naziva kriminalcima i čijim sunarodnikom ne zaslužuje da se nazove.