ПРЕКОВЦЕ-НОВО БРДО, 20. март – Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић данас је по обиласку Косовског Поморавља поручио у Прековцу, у новобрдској општини, да Срби желе да остану и опстану на Косову и Метохији и да живе у миру са својим комшијама Албанцима.

“Ово је порука коју ћу пренети и премијеру Иси Мустафи, јер сам у разговору са људима у Косовском Поморављу добио информације да доживљавају притиске приликом преласка у Централну Србију. Људе не треба искоришћавати у политичке сврхе. Срби желе да остану и опстану на овим просторима и да живе у миру са својим комшијама Албанцима”, рекао је Јевтић.

Обећао је да ће проблеми које имају мештани Шилова, а односе се на сређивање канализационе мреже, речног корита и асфалтирање три крака пута бити решени у најкраћем року.

“Посебно желим да поручим пољопривредницима у Кметовцу да сам о њиховим проблемима које имају на административном прелазу Кончуљ приликом преласка ради пласмана пољопривредних производа у Централној Србији већ разговарао са директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем и да ће њихов проблем бити решен у најскоријем року”, рекао је Јевтић.

Јевтић је на крају поручио да ће Министарство за заједнице и повратак и даље помагати младим брачним паровима и породицама са егзистенцијалним проблемима и да ће наставити са изградњом школа и вртића у срединама где је то потребно српском народу.
Градоначелник Новог Брда Светислав Ивановић истакао је да је са министром Јевтићем потписано шест меморандума о реализацији приоритетних пројеката у инфраструктури и за опремање школе “Доситеј Обрадовић” у Прековцу кабинетом за информатику.
Иначе, ово је прва посета министра Далибора Јевтића гњиланској и новобрдској општини у овој години.
Извор: РТВ Пулс /Новинар: Јован Симић