Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић изјавио је данас у Новом Брду да је због опстанка и повратка Срба на Косово и Метохију значајно да на предстојећим председничким изборима победи Александар Вучић.

Јевтић је на скупу у Новом Брду поручио окупљеним градјанима да данас на западу ипак има нешто ново и да је ново то што је на западу Влада Србије данас цењена као и премијер Александар Вучић, да то даје снагу и веру да ће сви проблеми које народ на КиМ има у будућности са успехом бити решавани.

“Шаљемо јасну поруку народу у централниј Србији да подрже оно што је за нас значајно, да подрже Александра Вучића који ће победом на изборима 2. априла врло јасно наставити ту политику која је за нас значајна и због опстанка и због повратка”, рекао је Јевтић.

Јевтић је додао да је жеља да на западу буде ново то да нас цене, поштују, уважавају ставове и наше право на опстанак и повратак на Косово.

Министар за повратак и заједнице је са сарадницима посетио Косовско Поморавље – Шилово и Ново Брдо где се сурео са градоначелником ове општине Светиславом Ивановићем са којим је потписао меморандум о реализацији више инфраструктурних пројеката.

“Потписали смо споразуме за шест пројеката који ће помоћи решавње неких важних питања али се нећемо на томе засутавити. Нећемо само радити кабинет Информатике у О.Ш. Доситеј Обрадовић. Ми ћемо свакој породици која је угрожена помоћи на конкретан начин и то ћемо радити уз помоћ општине Ново Брдо”, рекао је Јевтић.

Он је навео да ће министарство којим руководи помоћи и младе брачне парове, породице којима је потребан кров над главом и егзистенција истакавши:

“Наша једина идеја, наша једина жеља као народа јесте да останемо овде на Косову да овде живимо у миру и то је наша порука њима, то је наша порука комшијама Албанцима, желимо да живимо у миру своји на своме останемо и да се на Косово вратимо”, истакао је Јевтић.

Извор: ТВ Мост