Члан Председништва Демократског фронта и председник ДНП-а Милан Kнежевић сматра да ће Амбасада Црне Горе, по свему судећи, имати активну улогу у изборном процесу на Kосову и Метохији, како би својим “природним” савезницима помогла да намакну већину за формирање војске Kосова и усвајање одлуке о демаркацији.

Kнежевић у званичном саопштењу, упозорава да је Министарство спољних послова дужно да упозна нашу јавност о мотивима и исходу тајног састанка Ферхата Диноше са Тачијевим ратним другом, некадашњим шефом косовске тајне службе и актуелним председником Демократске партије Kосова Kадријем Весељијем.

Kако се наводи “управо на том састанку договорани су модалитети изборног инжињеринга којим би се кроз крађу гласова обезбедила подршка Слободану Петровићу који је такође присуствовао састанку, и његовој Самостално либералној странци, верном коалиционом партнеру Весељија и Тачија”.

Дармановићево министарство и амбасадор Диноша треба да саопште егзактне податке и бројеве гласова које су обећали да ће “обезбедити” Самосталној либералној странци, напомиње се у саопштењу.

Поменуте информције, које дугују грађанима Црне Горе, значајно ће помоћи да се домаћа јавност подробније упозна и са разлозима анемичног ћутања надлежних институција на недавна дешавања на Румији и многа друга која су њима претходила, као и са тужном чињеницом шта су са аспекта владајуће коалиције национални интереси Црне Горе, сматра Kнежевић.

Он указује и на чињениду да су “предан ангажман на свим пројектима којима се угрожавају витални интереси државе Србије и српског народа константна препознатљивост политике актуелног црногорског режима, тако да се стиче утисак да су поред враћања дугова за формирање Синђелићеве владе, овакве нечасне работе постале прави ужитак за црногорске властодршце. И док се официјелно куну у највећи квалитет званичних односа Србије и Црне Горе не пропуштају ниједну прилику да одмогну и Србији и Црној Гори.

Постаје драматично колики је степен сервилности званичне Подгорице према Приштини и Тирани, и како се перфидно и свесно од “дрвета не види шума” а онда се све то вешто филује, релативизује и сервира као “природан” процес. Вођени матрицом да ће наштетити држави Србији и тако вратити дугове својим косовским партнерима толико су одлутали да очигледно желе да мисле да су истицања албанских застава у Улцињу, Гусињу, Плаву, Тузима а сада и на Румији и нездраве територијалне претензије заправо већа претња Србији него Црној Гори.

Своја богата искуства фалсификовања изборне воље и крађе гласова сада као највећи квалитет политике извозе на нова тржишта како би платили камату на подршку за формирање нелегитимне владе, са крајњим циљем да угрозе изборни резултат Српске листе која доследно и искрено заступа интересе Срба и Црногораца на Kосову и Метохијии да самим тим Срби и Црногорци изгубе могућност било каквог утицаја на политичке процесе на Kосову и Метохији, наводи се у саопштењу Милана Kнежевића.

Извор: ТВ Мост