Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje promociju turističkih potencijala Kosova i Metohije na 39. Međunarodnom sajmu turizma i predstavljanje srpskih vinarija iz pokrajine na 8. Međunarodnom sajmu vina, koji će biti održani u Beogradu od 23. do 25. februara.

Turističku ponudu u hali 4, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstaviće opštine Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica, Prizren i Štrpce.

Tokom tri dana, na sajmu će biti predstavljeno kulturno blago Kosova i Metohije, banjski i planinski turizam i prirodna bogatstva pogodna za organizovanje različitih sadržaja komercijalnog karaktera.

Posetioci će moći da se upoznaju i sa potencijalima zdravstvenog turizma, kapacitetima banja sa termo-mineralnim izvorima, kao i sa ponudom ski-centra Brezovica.

U hali 2b, takođe na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, predstaviće se nekoliko vinarija iz Orahovačkog vinogorja, a među njima i Dečanska vinica, u kojoj nadaleko čuveno vino proizvode monasi manastira Visoki Dečani.

Najveći broj vinarija koje će izlagati svoje proizvode na Sajma vina su iz Velike Hoče, koja vekovima živi i razvija se zahvaljujući vinogradarstvu, a hočanska vina su među najpoznatijim brendovima Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas