KOSOVO POLJE- Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas u Ugljaru nadomak Kosova Polja, da je Srpska lista koja ima podršku zvaničnog Beograda, narodna a ne stranačka lista i da u parlamentu u Prištini Srbi treba da imaju najbolje predstavnike.

“Država Srbija može samo da podrži i da stane iza Srpske liste, naša država podržava samo jednu listu ali manje je to bitno. Najvažnije je da Srpsku listu podržava srpski narod na Kosovu i Metohiji, naš narod podržava ovu listu i ovo je narodna lista, ovo nije stranačka lista, ovo nisu za nas stranački izbori, ovo su za nas državni, nacionalni izbori,”- rekao je Vučević.

“Hoćemo da imate najbolje predstavnike u Prištini i hoćemo da imamo poslanike koji se neće stideti zato sto su Srbi, koji se neće plašiti da izađu za govornicu i koji će moći da izdrže pritiske. Imali smo loša iskustva u prethodnom periodu zato sada ne smemo da napravimo grešku,”- poručio je Vučević na predizbornom skupu Srpske liste.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković podsetio je na skupu u Ugljaru da je juče jedan albanski političar rekao kako će ove godine biti formirana tzv. Vojska Kosova i da taj proces ne može da se zaustavi.

“Poručujemo i njemu i svima u Prištini da pobeda Srpske liste daje odgovor koji oni ne moraju da čekaju do kraja godine, nego već 11. juna, da pobeda Srpske liste značiće da nema tzv. kosovske vojske,”- rekao je Petković.

“Nismo podeljeni, nismo razjedinjeni, ne idemo u više kolona, samo je jedna Srpska lista. Oni koji bi da se dele, neka dobro znaju da srpski narod nije uz njih i dobro svi vi znajte da oni, iako se nažalost samo zovu Srbi, nemaju nikakve veze sa državom Srbijom i sa idejom očuvanja srpskih nacionalnih interesa,”- naglasio je Petković.

Kandidat za poslanika na Srpskoj listi Branimir Stojanović izjavio je da su izbori u nedelju važni.

“Ne smemo da spavamo 11. juna, svi moraju da glasaju, neka izađu i neka kažu da li treba da damo priliku da nas prodaju ili ćemo poslati u institucije ljude koji pojedinačno apsolutno nisu važni, već koji imaju zadatak i obavezu da kažu ono što vi mislite i nosite u srcu,”- rekao je Stojanović.

Predsednik pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Zvonko Stević izjavio je da je Srpaka lista jedini garant za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i da zato ima podršku predsednik Republike Srbije Aleksandra Vučića i vršioca dužnosti srpskog premijera Ivice Dačića.

Na predizbornom skupu Srpske liste govorio je i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić koji je rekao da se ne sme ostaviti prostor drigima i da Srpska lista mora osvojiti svih deset mandata na nedeljnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Na predizbornom skupu Srpske liste u Ugljaru okupljenima su se predstavili i neki od dvadeset kandidata za poslenike sa ove liste.

 

Izvor: RAdio kontakt plus / Slika: Radio KiM