Kосовски министар пољопривреде, шумарства и руралног развоја Ненад Рикало састао се данас са амбасадором Француске у Приштини Дидиером Шабером.

Министар Рикало је упознао амбасадора Шубера са стањем у пољопривреди и са пројктима који се реализују у циљу унапређења пољопривредне производње као и неопходности едукације пољопривредника првенствено у руралним срединама на Kосову.

Током састанка било је речи о започетим пројектима министарства пољопривреде Kосова и Француске. Амбасадор Шубер је понудио своју помоћ у аграру, као и у брендирању аутохтоних производа на Kосову у циљу бољег пласмана на тржишту.

Министар Рикало је известио да је у току израда плана и програма МПШРР за наредну годину, којим је предвиђено повећање подршке у развоју и одрживости у свим гранама пољопривреде ради достизања стандарда и квалитета прописаних у Европској Унији.

Амбасадор Шабер је честитао министру Рикалу преузимање дужности и потврдио спремност да помогне развој пољопривреде на Kосову кроз различите облике сарадње између две земље.