Poništavanje rezultata izbora u opštini Parteš je politička odluka Prištine kojom se na najgrublji način zadire u izbornu volju građana srpske nacionalnosti.

Izborni panel za žalbe i predstavke stavio se u službu onih koji žele da u srpskim opštinama, mimo volje naroda, instaliraju poslušnike čiji bi zadatak bio da rade protiv interesa srpskog naroda.

Podsećamo da je, prema podacima Centralne izborne komisije, na nedavno održanim lokalnim izborima kandidat Srpske liste Dragan Petković osvojio 59 odsto glasova.  Ubedljiva pobeda kandidata Srpske liste ne može se poništiti postizbornim pseudopravnim marifetlucima jer niko ne može da pobedi volju naroda.

Srpska lista će pobediti na svim izborima, koliko god puta oni bili ponavljani, jer srpski narod je nedvosmisleno stao iza nas i naučio da pobeđuje, i ništa i niko mu više to ne može oduzeti. A političke posledice ovakvog neiskrenog odnosa prema Srpskoj listi i srpskom narodu osetiće svi oni u Prištini koji misle da ćemo biti samo dekor u institucijama.

Jasno i odlučno ćemo se izboriti za položaj i prava koja pripadaju srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.