Opštinski odbori Progresivno Demokratske Stranke u Kosovskoj Kamenici, Ranilugu, Novom Brdu, Pasjanu i Klokotu uputili su saopštenje za javnost u kojem se kaže:

„Obaveštavamo vas da je članstvo Progresivno Demokratske Stranke, osim pojedicanca finansijki bliskih Nenadu Rašiću iz opštinskih odbora Kosovska Kamenica, Ranilug, Novo Brdo, Pasjane, Klokot donelo odluku o kolektivnom napuštanju Progresivno Demokratske Stranke i priključenju Srpskoj listi.

Ovim se i odazivamo pozivu bivšeg Generalnog sekretara PDS-a Milana Kostića i pozivamo sve naše prijatelje, drugove, kumove da stanemo pod jedan srpski barjak i ne dozvolimo da pojedni Srbi koji su pod komandom određenih albanskih krugova budu glasani na parlamentarnim izborima i tako nakon ulaska u Skupštinu Kosova izglasaju sa Albancima sve ona što je protiv interesa nas Srba koji živimo na prostorima Kosova i Metohije.

Kao moralni i časni ljudi imamo obavezu da sledeći duh naših predaka u ovim lošim trenucima za Srbe na Kosovu i Metohiju pokažemo da su Srbi na Kosovo i Metohiji ujedninjeni oko jedne države, države Republike Srbije i njene liste.

Pozivamo i sve ostale naše saborce da svoje dalje političko delovanje nastave u interesu opstanka i ostanka svoje dece na Kosovu i Metohiji kroz davanje neizmerne podrške Srpskoj listi.

Dodatni razlozi našeg napuštanja PDS-a su u i samovolja, bahatost i neravnopravno uvažavanje svih članova PDS-a od strane predsednika stranke Nenada Rašića.

Ovim želimo da stanemo na put i partijskom zapošljavanju i finansijkom reketiranju kojem su izloženi pojedini članovi PDS-a, kao i skupocenom bahaćenju predsednika stranke Nenada Rašića po luksuznim restoranima, hotelima i vilama.

Svi skandali Nenada Rašića i njegove političke odluke i izjave koje su davane u stanju koje ne želimo da komentarišemo, su za proizvod imale političko uništavanje PDS-a i degradiranje članova PDS-a.

Od danas će svake naše aktivnosti biti usmerene ka ujedinjavaju Srba na Kosovu i Metohiju i podršci Srpskoj listi, tako da pozivamo sve naše članove, aktiviste i simpatizere da se priključe u lokalnim mesnim i opštinskim odborima Srpske liste po mestima gde žive“, navodi se u saopštenju Opštinskih odbora Progresivno Demokratske Stranke, Kosovska Kamenica, Ranilug, Novo Brdo, Pasjane i Klokot

26.05.2017 | Izvor: TV Most