Znajući koliko je snažna biračka baza Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji, pojedini predsednički kandidati i njihovi mentori pokušavaju da unapred delegitimizuju izborni proces u južnoj pokrajini.Takvi nastupi su samo uvertira, njihova i njihovih mentora, u već viđeni pokušaj da se na sam dan izbora podigne politička „kuka i motika“ i favorit u ovom izbornom procesu optuži za izbornu krađu.

 Ti predsednički kandidati i njihovi mentori iz stranih ambasada, pod izgovorom da tobože štite ustavni poredak Srbije, zapravo poručuju da bi građanima Srbije na Kosovu i Metohiji trebalo uskratiti ustavom garantovano biračko pravo.

Podsećamo sve njih, iako oni to veoma dobro znaju, ali lukavo prećutkuju, da izborni proces na Kosovu i Metohiji nadgleda i OEBS i čitava vojska NVO posmatrača i predstavnika opozicionih stranaka u biračkim odborima, koji u njima čine većinu, što bilo kakvu izbornu neregularnost čini nemogućom.

Nedemokratskim, protivustavnim i nemoralnim nastojanjem da obezvredi glas građana Srbije sa Kosova i Metohije, ti predsednički kandidati, uz svoje savedotavce koji su slučajno ili ne sponzori tzv. nezavisnog Kosova, i u političkom smislu odriču se južne srpske pokrajine.
Tim predsedničkim kandidatima, koji sugrađane na Kosovu i Metohiji nazivaju fiktivnim građanima, poručujemo da su za nas oni fiktivni, jer ih nikada nismo videlu uživo u ovim našim krajevima. Iskreno, sa ovakvim stavovima o Kosovu i Metohiji i Srbima na KiM, nemamo ni želju. Daleko im lepa kuća.