Српска листа најоштрије осуђује малтретирање представника Црвеног крста Косова и Метохије, као и све покушаје да се политички профитира на несрећи наших социјално угрожених суграђана.

Заплена материјала и печата, као и злостављање чланова те хуманитарне организације, јесте догађај без преседана, и овом приликом морамо да истакнемо чињеницу да је Црвени крст могао да делује чак и током Другог светског рата широм окупиране Европе.

Подсећамо да је полицијским органима на Косову и Метохији нa процес евидентирања у организацији покрајинског Црвеног Крста пажњу пре неколико дана скренуо лидер грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић.

Ивановић је чланове и волонтере Црвеног крста назвао „сектом“ и „злонамерном организацијом“ и позвао грађане да пријаве људе чији је једини посао управо да помажу социјално угроженим грађанима, пласирајући притом и дезинформацију да је реч о некаквом илегалном попису, а не редовном процесу ажурирања социјалне карте.

Очекујемo да се, после свега, Ивановић јавно извини Црвеном крсту Косова и Метохије, иако се штета начињена његовим неодговорним понашањем не може ничим поништити.

Српска листа захтева да се Црвеном крсту Косова и Метохије најхитније омогући да несметано настави свој рад, како егзистенција корисника помоћи не би била угрожена.