КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Представници Срба на Косову употребиће све правне и политичке механизме да би се супродставили идеји о трансформацији Косовских безбедносних снага у војску Косова, изјавио је данас председник Српске листе Славко Симић.

Симић је у изјави за Танјуг навео да представници Српске листе имају политичке, институционалне и правне механизме на располагању и да ће их употребити како би се супроставили намери да се мимо косовског устава формира косовска војска.

Симић је подсетио да су се поводом идеје косовских Албанаца да трансформишу КБС у војску огласили и представници међународне заједнице који су позвали званичну Приштину да не усваја било какав закон који није у складу са косовским Уставом, који не подржавају Срби и посланици из редова мањинских заједница.

„Ако овај закон буде усвојен у Скупштини Косова, ми ћемо предузети све политичке и правне процедуре како би спречили да ступи на снагу,„ рекао је председник Српске листе.

Симић је изазио очекивање да америчка Амбасада на Косову и ЕУ буду конкретни и да, како је рекао, спрече покушја Приштине да дестабилизује овај део западног Балкана. (Танјуг)

Извор: Политика