Glas za Srpsku listu na prestojećim izborima za poslanike Skupštine Kosova snažna je podrška stvaranju pretpostavke za bolji život, opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i njihov snažniji uticaj na delovanje institucije kosovske vlasti, poručeno je sa sednice Izbornog štaba Pokrajinskog odbora SPS za Kosovo i Metohiju.

Kosmetski socijalisti saopštili su da su utvrdili sopstvene zadatke na predstojećim izborima, uz poziv svojim biračima, simpatizerima ali i svim biračima Srpske nacionalnosti da nepokolebljivo i jedinstveno podrže Srpsku listu jer je ona svojevrsni bedem svim pokušajima razvodnjavanja i podela Srpskog antiteta. Nastup birača Srpske nacionalnosti u više kolona ide na ruku neprijateljima koji traže prostor za ostvarivanje svojih ciljeva.

„Zato je glas za Srpsku listu glas za sebe, mogućnost za veće učešće u institucijama Kosovske vlasti, zaštitu sopstvenih interesa i za stvaranje zajednice Srpskih opština kao svojevrsnog odbrambenog mehanizma za ostvarivanje prava Srba“, saopšteno je iz Odbora.

Socijalisti Kosmeta na današnjem skupu ispoljili su snažnu podršku nastojanjima državnih organa Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i v.d. predsednikom Vlade Ivicom Dačićem, za nužnim jedinstvom u nastupima Srba na Kosmetu.

Istovremeno, snažno je podržana uspostavljena saradnja sa SNS-om, koalicionim partnerom u parlamentu Srbije, uz očekivanje da će biti u punom kapacitetu ispoljeno jedinstvo nastupa SPS i SNS u predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji.

01.06.2017 | Izvor: TV Most