BEOGRAD, 8. juna (Tanjug) – Socijalistička partija Srbije pozvala je sve Srbe sa Kosova i Metohije da, uprkos pritiscima i pretnjama kojima su bili izloženi tokom kampanje, jedinstveno, jasno i odlučno podrže Srpsku listu na izborima u nedelju.

„Svojom podrškom Srpskoj listi na najbolji način će odgovoriti na pokušaje albanskih, a nažalost i pojedinih srpskih političara, da razbiju jedinstvo Srba na KiM i da kroz zloupotrebe i napade ostvare svoje, sada već neskrivene namere“, izjavio je predsednik poslaničke grupe SPS u parlamentu Đorđe Milićević.

Kako je naveo, Srpska lista ima punu podršku Srbije, kao jedina legitimna srpska lista koja će zajedno sa Vladom Srbije i predsednikom Srbije na najbolji način štititi interese Srba, insistirati na primeni Briselskog sporazuma, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština i sprečiti formiranje takozvane vojske Kosova.

„Uvereni smo da će Srpska lista u nedelju ostvariti ubedljiv rezultat i da će to biti najbolji dokaz jedinstva i mudre politike srpskog naroda“, zaključio je on, navodi se u saopštenju.