Sramotni napad Saše Jankovića na svoju državu, u istom trenutku i po istoj temi po kojoj su to učinili Hašim Tači, Isa Mustafa i Kadri Veselji, potvrđuje da nije i ne može biti slučajnost to što za vreme dok se pretvarao da obavlja funkciju zaštitnika građana (zapravo spremajući propalu predsedničku kandidaturu, umesto da se bavi svojim poslom) nije nijednom posetio Kosovo i Metohiju, niti je napisao ijedno slovo ijednog izveštaja o položaju i pravima nas građana na KiM, privatnoj ili državnoj imovini u pokrajini.

Saša Janković, umesto da bude u službi građana koje želi da predstavlja (iako ih je toliko puta izneverio), stavio se otvoreno i javno u službu lidera ekstremističkog albanskog pokreta. 

Radovati se pokušajima Prištine da otme srpsku imovinu na Kosovu i Metohiji, koji je samo još jedna epizoda u nastojanju separatističke elite da dovrši progon srpskog naroda iz naše južne pokrajine, jeste klovnovska tačka i dokaz političke neozbiljnosti Jankovića.

Ali mesto predsednika Srbije nije mesto za pajace, već za ozbiljne ljude i iskrene patriote. 

Zluradost i cinizam kakav je danas pokazao kandidat Saša Janković nisu viđeni u istoriji izbornih kampanja u Srbiji, i tog čoveka u moralnom smislu diskvalifikuju čak i za mesto predsednika kućnog saveta.

Jankoviću, Vašu namernu i umišljajnu decenijsku nebrigu i nečinjenje kao zaštitnika građana u odbrani interesa nas Srba na KiM nećete uspeti da sakrijete gurajući je pod tepih i bacajući, za račun Albanaca, ljagu na one koji se bore. Pročitani ste, i trajno nepodobni za javnu službu.