Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović kaže za RTS da Srbi na Kosovu i Metohiji isto misle i reaguju bez obzira na to da li su severno ili južno od Ibra. Ističe da ih nije iznenadilo ono što je izgovorio Ramuš Haradinaj i što se dešavalo u Prištini. Upozorio je i međunarodne snage da nasilje u Makedoniji može da ugrozi situaciju u južnoj pokrajini.

Srbi na severu Kosova i Metohije sinoć su protestovali zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja. Iako protesta nije bilo južno od Ibra, potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović kaže da su Srbi jedinstveni u osudi odluke francuskog suda.

„Pojedini političari bi od Srba želeli da stvore taoce i nekog kog će koristiti da sprovode nasilje i da tim nasiljem ucenjuju, kako srpsku državu, tako i međunarodnu zajednicu. Ali time što rade pokazuju svoje pravo lice koje u svetu nije dovoljno dobro razobličeno, pa ćemo nastaviti da o tome javno i direktno govorimo, kako ovima koji budu dolazili ovde, tako i svuda u svetu“, rekao je Stojanović.

Govoreći o događajima u Makedoniji, Stojanović je rekao da „stvari često funkcionišu po sistemu ‘spojenih sudova’ i da to svakako treba da bude upozorenje za Kfor“, ali se nada da će se naći politička rešenja i da će doći do smirivanja situacije.

 

Izvor: RTS