Srpska lista, kako bi sprečila zlonamerno stvaranje konfuzije u javnosti, još jednom naglašava da srpski politički predstavnici nisu doneli odluku o stupanju u bilo kakve koalicije na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista podržava formiranje institucija na Kosovu i Metohiji u skladu sa voljom građana izraženom na izborima, očekujući da politički akteri što pre stupe u dijalog o formiranju nove parlamentarne većine, u kojima je naša stranka spremna da učestvuje kako bi predstavila očekivanja i zahteve srpskog naroda.

Srpska lista neće ni na koji način koristiti trenutni odnos snaga u albanskom političkom korpusu kako bi doprinela destabilizaciji prilika, već će učiniti sve u svojoj moći da trenutna politička kriza bude prevaziđena.

Naši sunarodnici su nas birali kako bismo se na odgovoran način i bez ikakvih trulih kompromisa borili za interese Srba i drugih građana Srbije na Kosovu i Metohiji i to ćemo i činiti.

Naš odnos prema pojedinim albanskim strankama u predstojećem periodu zavisiće isključivo od toga da li će pokazati razumevanja za probleme i htenja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a naši zahtevi su jasni i iza njih su ubedljivom većinom stali naši sunarodnici na poslednjim izborima.

Predsednik Srpske liste

Goran Rakić