Српска листа саопштила је данас да остаје верна интересима државе Србије и српског народа на Косову и Метохији и да ће учинити све како би спречила формирање такозване косовске војске, а “штеточинско понашање Бошка Обрадовића, сада већ очигледног експонента антисрпске политике на Косову и Метохији, нимало не помаже”. “Не изненађује нас то што је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић, који нас у континуитету назива „Тачијевим Србима“, брже боље потрчао да на основу полуинформација дезинформише јавност Србије, тврдећи да Српска листа намерава да подржи формирање такозване косовске војске.
 Сви посланици Српске листе су у последњим данима и недељама накратко посетили зграду парламента у Приштини, како би се уписали у евиденцију присутних и тако спречили албанску већину да нам одузме мандате. То, наравно, не значи да смо одустали од одлуке да не учествујемо у раду скупштине док год се не отколоне разлози због којих смо се првобитно и одлучили на ову врсту бојкота”.

Српска листа истиче да Бошко Обрадовић, међутим, не мари за истину, већ “настоји да искористи сваку прилику да унесе немир међу Србе на Косову и Метохији, јер и он и неки од водећих албанских политичара имају исте спонзоре и налогодавце.

“Да има имало пристојности и националне одговорности, Обрадовић би макар позвао да се информише о разлозима нашег данашњег одласка у Приштину, а ми бисмо му као члану Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије то појашњење дали”.