Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima Srpske liste posetio je danas opštinu Priština i održao sastanak sa gradonačelnikom Prištine Šhpendom Ahmetijem. Sastanku je prisustvovao i jedini Srpski odbornik u Prištini Nenad Miladinović. Razgovarali su o aktuelnim projektima ali i o problemima u gradu, sa posebnim osvrtom na one koje se tiču preostale Srpske zajednice koja živi u ovoj opštini. Obe strane su se složile da je normalan suživot svih zajednica na Kosovu jedini mogući put i da svi ljudi trebaju raditi na poboljšanju medjuljudskih odnosa.

Jedna od važnijih tema je bio i hram Hrista Spasa koji je nezaštićen često bio skrnavljen.

„Moramo učiniti sve da do skrnavljenja hrama Hrista Spasa više ne dođe. Poštovanje verskih objekata je oduvek bila temeljna i osnovna ljudska kultura. Očekujem da uvek zajedno apelujemo na one koji nanose nesagledivu štetu razvoju demokratskog društva i da učinimo da shvate da time što čine ne postaju heroji već da vređaju osnovne ljudske vrednosti.“- naglasio je šef poslaničkog kluba Srpska lista Slavko Simić gradonačelniku Prištine.

Gradonačelnik je predstavio budući plan reformi u gradu. Izrazio je želju za boljom i efikasnijom saradnjom i pozvao poslanike da i u buduće posete opštinu Priština i da se interesuju za sva pitanja koja se odnose na srpsku zajednicu.

Odbornik Nenad Miladinović je pohvalio saradnju i razumevanje aktuelnog gradonačelnika kada su u pitanju potrebe Srpske zajednice i izrazio nadu da će u budućnosti biti još bolja i efikasnija.

Poseta poslanika Srpske liste Prištini je još jedna u nizu poseta opštinama u kojima živi i srpska zajednica. Cilj poseta je uspostavljanje bolje komunikacije između predstavnika poslaničkog kluba i lokalnih predstavnika građana zarad lakšeg rešavanja problema samih građana.