Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Srbi glasanjem na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji u nedelju pokazali da umeju da prepoznaju rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose.

Aleksandar Vučić je rekao da je malo ko primetio da je Srpska lista pobedila u prvom krugu u devet od deset opština u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim opštinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.

Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, želeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono.

 

Predsednik Srbije je, nakon svečanog početka gradnje ekološkog postrojenja „Duboka prerada nafte“, ocenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih opština, i da pokažu svoju slogu i jedinstvo.

„Čestitam im na tome i zahvalan sam što su pokazali to jedinstvo“, rekao je predsednik Srbije i zahvalio na poverenju koje su pokazali.

Kako je rekao Vučić, i pobeda od 51 na prema 49 odsto je pobeda, ali ovde su razlike bile mnogo veće.