БЕОГРАД, 8. јуна (Тањуг) – Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да је важно да Срби на предстојећим изборима на Kосову буду јединствени, да међу њима не буде сукоба и да изаберу најбоље.

“Од огромне је важности да на предстојећим изборима на Kосову Срби буду јединствени, да међу њима не буде сукоба и да изаберу најбоље. Оне који ће уз помоћ Београда, а не власти у Приштини, на најбољи начин да штите њихове интересе. То је глас за Српску листу”, изјавила је Михајловић.

Она је изјавила да избор који ће Албанци начинити представља њихову слику и слику оних чију подршку уживају.

“Kога ће Албанци изабрати, да ли желе да их води ратни злочинац Рамуш Харадинај, трговац органима Хашим Тачи или неки трећи припадник терористичке ОВK, то је њихова слика. Али, то ће бити слика и оних чију подршку уживају. Србе на Kосову никад неће представљати злочинци и криминалци”, рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да Београд и Приштина морају да наставе дијалог “кроз који треба да решавају све отворене проблеме и да спроведу у дело све што је до сада договорено”.

“Морамо да разговарамо не због чланства Србије у ЕУ, већ због наших грађана који живе на Kосову и Метохији и њихове будућности и стабилности читавог региона. Србија јесте и биће посвећена подршци и заштити својих грађана на Kосову, миру и стабилности Западног Балкана и европском путу”, закључила је Михајловић.