Славко Симића из Српске листе рекао је за РТС да та листа неће одустати од формирања Заједнице српских општина. Пројекат ЗСО је наш имепратив и ми ћемо бити политички посвећени да Заједницу српских општина фирмирамо што пре, истакао је Симић.

На претње из Приштине реагују и Срби на Косову и Метохији. Славка Симића из Српске листе из студија телевизије Мост у Звечану рекао је за РТС да су Срби на КиМ навикли на овакве претње али да неће пристати на уцене.

“Ове изјаве су за унутрашње потребе Албанаца. Зна се где су државне границе, то неће одређивати никаква демаркација, нити разграничење “, рекао је Симић.

Према његовим речима, овакве поруке су неодговорне, не доприносе миру, и да очекује реакацију међународне заједнице, пре свега Брисела.

“Уколико се настави са оваквом реториком, до одржавања избора, сигурно да ћемо бити у једној веома лошој ситуацији”, каже Симић.

Српска листа неће одустати од формирања Заједнице српских општина. “Пројекат ЗСО је наш имепратив и ми ћемо у наредном периоду као странка искључиво бити посвећени политички да ЗСО формирамо што пре”, истакао је Симић.

“Поред ЗСО фокусираћемо се и на пољопривредни развој, да сачувамо посао и да кроз економски развој, инфрастртуктурни развој  створимо позитиван амбијент за опстанак и повратак”, рекао је Симић.

Инсистираћемо да сачувамно све од виталног инетереса за српски народ на КиМ јер били смо у претходном периоду у лошој ситуацији због тога што се наорд суочава са многим проблемима, истиче представник Српске листе.

Приближавају се избори на Косову и Метохији. Српскла листа је одувек окупљала оне који су желели да правазиђу све политичке, страначке и личне несугласице, које су биле код политичких представника Срба до 2014. године. Како каже, у Српској листи биће места за све који буду хтели да се боре у политичкој арени за права и интересе своје заједнице, каже Симић.

“Срспка листа инсистира на јединстству и за све који желе да се искрено и отоворено боре за интересе свог народа и који желе да унесу динамику, енергију и рад – биће места и надам се да ће за наредне изоре изаћи јединствено”, каже Симић.

Извор: РТС, Видео прилог погледајте на сајту РТС-а ОВДЕ