Српска листа општине Звечан покренула је хуманитарну акцију поделе социјалне помоћи. Акцијом су обухваћене социјално најугроженије породице које су на евиденцији центра за социјални рад у Звечану.

Ова хуманитарна помоћ је од великог значаја за кориснике социјалне помоћи., како кажу, сада ће им бити лакше да припреме зимницу.

“Захваљујем се донаторима који су омогућили све ово. С обзиром да сам социјални случај, мени ово много значи , за мене и за моју породицу”, рекла је Разуменка Аксентијевић.

Милијана Поповац, која нема никаква примања се захвалила на помоћи, која ће њеној породици много значити.

“Лакше ћу да дочекам зиму, лакше је кућном буџету . Захваљујем се добрим људима који су нам омогућили помоћ”, нагласила је она.

“Српска листа је покренула хуманитарну помоћ која се односи на све социјално угрожене, односно становништво које се налази у евиденцији Центра за социјални рад. Ми смо од Центра добили списак од 100 људи, који су најугроженији, а Српска листа је хтела да овим својим гестом олакша нашим грађанима да лакше дочекају зимске дане који долазе. Помоћ се састоји у зимници и мислим да је то један добар гест Српске листе и волела бих да се и други политички субјекти и људи добре воље прикључе овој акцији, која се неће зауставити само на овоме”, рекла је Сузана Раденковић, члан Српске листе Звечан.

У наредном периоду Српска листа ће најугроженијим становницима Звечана поделити пакете кућне хемије , месних производа, као и огрев , како би спремно дочекали зиму.