Потпредседник  Скупштине Kосова Славко Симић је за говорницом на данашњој седници изнео низ оштрих критика на рачун “појединих политичара” који, како каже, стварају “атмосферу линча” против министра пољопривреде Ненада Рикала.

“Kроз медије се ствара таква атмосфера без икаквих аргумената. Циљ је да се скрене пажња са неких свакодневних проблема и политичких неуспеха. Поједини посланици користе Скупштину да од ње праве полицију, суд и тужилаштво Kосова. Сви су се јасно декларисали да не постоји ни најмања индиција да је господин Рикало починио било какав злочин за време оружаних сукоба“, рекао је Симић.

Симић је подвукао да Скупштина Kосова треба да престане да губи време и окрене се главном циљу, помирењу два народа на Kосову.

Игор Симић: Ваш напад на Српску листу у реалном животу подгрева атмосферу и доводи до међуетничке нетрпељивости, али и напада на Србе.

Хтели ви то или не, када ви дајете овакве изјаве, склањајући од јавности реалне проблеме грађана, скривајући их иза Српске листе, обични грађани који чекају посао или боље образовање, здравствену заштиту или социјални систем стичу утисак да су за све криви Српска листа и Срби.

Милосављевић: Да ли смо ми посланици или судије?

Посланик Српске листе Саша Милосављевић казао је на седници на којој се расправља о наводним оптужбама Ненада Рикала да је то тема која служи за предизборну кампању, те да је искључиво политичка.
Милосављевић је на скупштинској седници на којој се расправља о оптужбама на рачун министра пољопривреде Ненада Рикала запитао присутне да ли су посланици, судије или полиција.

“Да ли је ово место на којем треба да доносимо законске регулативе у циљу бољег живота или је ово место на којем ће се Срби нападати, на којем ће се Србима судити и Срби оптуживати”, упитао је Милосављевић.

Милосављевић твриди да је данашња тема скупштинског заседања апсурдна, политичка, те да је део предизборне кампање “оних који су је покренули”.

Саша Милосављевић

“Јер они који су је покренули немају идеју о томе како Kосово треба економски да се развија, шта треба да се уради да сви грађани живе боље и оно што је најважније, како да неко коначно прихвати да Срби треба да буду равноправни грађани Kосова и да се на Србе и на нас као њихове представнике, не упире прстом”, истакао је Милосављевић.

Он се овом приликом обратио и свим грађанима Kосова, јер се, како каже, Српска листа етикетира као неко ко жели да опструише рад институција.

“Ми смо једна од најодговорнијих група у овој Скупштини. Имате архиву, можете да видите да ли смо некада били против онога што је за опште добро за грађане Kосова. Никада”.