Potpredsednik  Skupštine Kosova Slavko Simić je za govornicom na današnjoj sednici izneo niz oštrih kritika na račun “pojedinih političara” koji, kako kaže, stvaraju “atmosferu linča” protiv ministra poljoprivrede Nenada Rikala.

“Kroz medije se stvara takva atmosfera bez ikakvih argumenata. Cilj je da se skrene pažnja sa nekih svakodnevnih problema i političkih neuspeha. Pojedini poslanici koriste Skupštinu da od nje prave policiju, sud i tužilaštvo Kosova. Svi su se jasno deklarisali da ne postoji ni najmanja indicija da je gospodin Rikalo počinio bilo kakav zločin za vreme oružanih sukoba“, rekao je Simić.

Simić je podvukao da Skupština Kosova treba da prestane da gubi vreme i okrene se glavnom cilju, pomirenju dva naroda na Kosovu.

Igor Simić: Vaš napad na Srpsku listu u realnom životu podgreva atmosferu i dovodi do međuetničke netrpeljivosti, ali i napada na Srbe.

Hteli vi to ili ne, kada vi dajete ovakve izjave, sklanjajući od javnosti realne probleme građana, skrivajući ih iza Srpske liste, obični građani koji čekaju posao ili bolje obrazovanje, zdravstvenu zaštitu ili socijalni sistem stiču utisak da su za sve krivi Srpska lista i Srbi.

Milosavljević: Da li smo mi poslanici ili sudije?

Poslanik Srpske liste Saša Milosavljević kazao je na sednici na kojoj se raspravlja o navodnim optužbama Nenada Rikala da je to tema koja služi za predizbornu kampanju, te da je isključivo politička.
Milosavljević je na skupštinskoj sednici na kojoj se raspravlja o optužbama na račun ministra poljoprivrede Nenada Rikala zapitao prisutne da li su poslanici, sudije ili policija.

“Da li je ovo mesto na kojem treba da donosimo zakonske regulative u cilju boljeg života ili je ovo mesto na kojem će se Srbi napadati, na kojem će se Srbima suditi i Srbi optuživati”, upitao je Milosavljević.

Milosavljević tvridi da je današnja tema skupštinskog zasedanja apsurdna, politička, te da je deo predizborne kampanje „onih koji su je pokrenuli“.

Saša Milosavljević

“Jer oni koji su je pokrenuli nemaju ideju o tome kako Kosovo treba ekonomski da se razvija, šta treba da se uradi da svi građani žive bolje i ono što je najvažnije, kako da neko konačno prihvati da Srbi treba da budu ravnopravni građani Kosova i da se na Srbe i na nas kao njihove predstavnike, ne upire prstom”, istakao je Milosavljević.

On se ovom prilikom obratio i svim građanima Kosova, jer se, kako kaže, Srpska lista etiketira kao neko ko želi da opstruiše rad institucija.

“Mi smo jedna od najodgovornijih grupa u ovoj Skupštini. Imate arhivu, možete da vidite da li smo nekada bili protiv onoga što je za opšte dobro za građane Kosova. Nikada”.