Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је вечерас у Лепосавићу да на предстојећим изборима на Косову и Метохији 11. јуна Срби бирају између оних које је предложила Република Србија и оних људи које покушавају да Србима наметну косовски Албанци.

“На изборима 11. јуна бира се између људи које предлаже Београд, наша држава Србија, и између људи које предлажу и покушавају да нам наметну за наше представнике Албанци. Нису и неће нам наметнути и нису и неће нас никада купити”, поручио је Ђурић.

Он је истакао да Србија и српски народ нису на продају и да, како је рекао, “неће нас заплашити ни балванима, ни јабланима, ни било чиме другим јер се ми овде боримо за нашу децу и нашу будућност и нашу судбину”.

“На овим изборима 11. јуна ми гласамо да у Приштину пошаљемо људе који ће јасно и гласно моћи да кажу ово је Косово и Метохија, ово је Србија, ово је наша земља и ово је српски народ”, истакао је он.

Ђурић је казао да у Србији ствари коначно иду на боље и да је сада дошло време да 11. јуна и Срби са Косова и Метохије дају кључни импулс опоравку и успону Србије.

“Србији је потребно да буде присутна на КиМ, нама на КиМ је неопходно и витално важно да Србија буде овде. Ово нису избори на којима се бира више различитих представника из разних политичких странака, ово су избори на којима морамо да будемо мудри и дисциплиновани, морамо да будемо ми једина српска политичка снага, политичка војска која ће показати да су Срби на КиМ овде јединствени”, рекао је Ђурић.

Ђурић је нагласио да је његов став да би Срби након избора требало да инсистирају на једној од три кључне функције на Косову и Метохији.

“Мислим да након 11. јуна српски представници треба да инсистирају да једна од три кључне политичке позиције у нашој јужној покрајини мора да припадне представнику српског народа, ако очекујете подршку представника Српске листе. Ми смо своји на своме, нећемо да бирамо албанске представнике, али хоћемо да будемо једнаки и равноправни са свима”, закључио је Ђурић.

31. мај 2017. Извор: Танјуг