Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић данас је у обраћању председницима општинских одбора СНС са Kосова, поручио да су предстојећи локални избори на Kосову и Метохији од националног значаја и да зато држава Србија на тим изборима подржава једино Српску листу.

Ђурић је указао да су Влада Србије и председник Александар Вучић подржали Српску листу у одлуци и настојањима да искористи све могућности за снажење политичког утицаја српског народа у покрајини.

“Данас имамо највећи утицај Србије и Срба на KиМ од 1999. године, и то је заболело и на чистац истерало многе лажне патриоте, које су пожуриле да изнесу салве увреда на рачун Српске листе и њене борбе за безбеднији и квалитетнији живот српског народа у нашој јужној покрајини”, рекао је потпредседник СНС.

Он је поручио да су покрајински локални избори 22. октобра од националног значаја и да очекује да политичке снаге које уживају подршку председника и Владе Србије и на тим изборима добију убедљиву подршку грађана Србије на KиМ.

“Очекујемо победу у свих десет општина са српском већином, чиме ће се још једном потврдити снага политике државе Србије, која је добила 90 одсто подршке Срба на KиМ на покрајинским изборима у јуну” подвукао је Ђурић.