У препуној сали Дома културе „Сава Дечанац“ у Лепосавићу данас је одржан митинг Српске листе на којој је директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Србима за KиМ поручио грађанима Лепосавића да у недељу, 22. октобра буду Срби, буду уз своју државу Србију изађу на изборе и подрже Српску листу”.

 

“Ово је трећи пут за неколико месеци да нас Србе са Kосова и Метохије све заједно зову на испит, нас који се боримо за Kосово и Метохију да нас питају да ли нам је ближа наша држава Србија, хоћемо ли да живимо под нашом државом, у нашој држави Србији или ћемо да будемо везани за институције у којима смо мањина, у којима немамо шта да очекујемо за нас и нашу децу“, рекао је директор Kанцеларија за Kосово и Метохију Марко Ђурић и нагласио да Срби у Лепосавићу, у језгру севера Kосова и Метохије, месту где се прелама где ће у будћности север Kосова и Метохије да иде са нестрпљењем чекају 22. октобар када ће се одлучивати „хоће ли бити окренут Београду или ће бити привучен њима само зато да би био подељен и самлевен онако како су већ урадили са српским срединама јужно од Ибра, са српским местима где су исто некада светлела и села и поља како данас, захваљујући вама светли у Лепосавићу“.

 

Ђурић је нагласио да су „ово избори на којима се одлучује хоће ли свако српско место на Kосову и Метохији моћи да сарађује са државом Србијом како би сачували наше школе, наше болнице, наша радна места, Трепчу и свако друго предузеће“.

„Ово су избори на којима се одлучује да ли ћемо моћи да сачувамо оно, што као народ на Kосову и Метохији имамо, оно што је најважније а то је политичка слога“, додао је Ђурић и упитао окупљене шта мисле о томе како ће изгледати судбина овог краја уколико Београд не би могао да рачуна на грађане Лепосавића, на своје Србе.

„Може ли у недељу Србија да рачуна на победу Србије овде““, упутио је питање грађанима Лепосавића који су се у великом броју данас окупили на предизборном скупу Српске листе и одговорили громогласним аплаузом.

Указујући на кандидате за одборнике у Скупштини општине Лепосавић испред Српске листе, Ђурић је рекао да „они говоре више од хиљаду речи“.

„Говоре о томе колико знања и енергије и љубави према овом крају има у свима вама, колико шанси и могућности има да у будућности радимо заједно и колико напретка чека Лепосавић када га у недељу ослободимо“, нагласио је Ђурић и истакао да „општина без државе не може ништа, као ни држава без општине“.

„Општина са државом може све. А 22. октобра заједно ћемо отворити ново поглавље у развоју Лепосавића и послаћемо одавде јасну поруку и Приштини и међународној заједници – Србија је наша држава, Србија је наша будућност“, рекао је Ђурић додавши да „никаквим препрекама не могу да нас спрече да будемо оно што јесмо а то је свој на своме“.

„Препознајем у вама снагу и препознајем одговорност и видим оно што у многим другим деловима Србије људи не могу да разумеју а то је да је свако од нас и свако од вас држава Србија. Не смемо дозволити да нас одведу на странпутицу, да нас поделе зарад материјалних интереса изгубимо шансу да досањамо ону слободу коју жељно чекамо“, истакао је Ђурић говорећи о разумевању потешкоћа живота на овом подручју.

Директор Kанцеларије за KиМ је нагласио да су „ово избори на којима се ломи и одлучује о судбини Лепосавића“.

„Овде се прелама много шта и за саму државу Србију. Будите поносни на то што је историја и политичке околнисти ставили пред вас толику одговорност, што у недељу ваш глас толико вреди“, рекао је Ђурић и позвао грађане Лепосавића да 22. октобра буду оно што јесу.

 

„Будите Срби, будите уз своју државу Србију, волите своју земљу, изађите, подржите Српску листу“, поручио је Ђурић.

 

„До победе. Живела Србија“