Председник Српске листе Славко Симић је изјавио да изјава Рамуша Харадинаја не доприноси миру и стабилности.

Осим тога, он је навео да се изјаве албанских политичара користе за унутрашње потребе и да би међународна заједница морала да реагује, а пре свега Брисел.

Симић је рекао за РТС да се такве изјаве дају због ванредних парламентарних избора који су заказани за 11. јун и да су Срби на KиМ навикли на те ствари, као и да неће пристати на претње.

“Државне границе се знају где су и то неће одређивати никаква демаркација. Овакве изјаве су нестабилне, неодговорне и поруке које не доприносе миру. Очекујемо да реагује међународна заједница и пре свега Брисел. Ако се до избора настави оваква реторика бићемо у веома лошој ситуацији”, нагласио је Симић.

Kако је рекао, формирање Заједнице српских општина је императив за Српску листу и ЗСО ће бити релевантна институција.

Српска листа ће, како очекује Симић, бити јединствена на предстојећим изборима на KиМ.

Он је рекао да је Српска листа увек окупљала све оне који су хтели да превазиђу страначке и личне несугласице.

“Наши грађани треба да схвате важност избора и да организовано изађу на биралишта. Морамо да градимо партнерски однос са институцијама у Приштини. Српски политички представници ће ускоро моћи да говоре, а друга страна ће морати да спусти главу и ћути”, навео је Симић.

Симић је додао да ће се Српска листа фокусирати у наредном периоду на развој пољопривреде и инфраструктуре, отварање нових радних места, али да се створи позитиван амбијент за повратак нашег народа на KиМ.

Рамуш Харадинај изјавио је у петак да би Србија требало да избрише KиМ из Устава, а да ће у супротном Kосово реципрочно “уцртати трећину српске земље на своју мапу”.

Лидер опозиционе Алијансе за будућност Kосова је у емисији “Рокум рол” на ТВ Рокум, рекао да Србија има агенду да се “руга Kосово” у и да би требало рећи Европској унији, а посебно САД, да “Албанци нису народ са којим неко може да се поиграва и да му се руга”.

–B92