Политичка партија председника Русије Владимира Путина Јединствена Русија подржала је Српску листу и њена настојања да се делујући у приштинским институцијама избори за права и побољшање положаја српског народа на КиМ, саопштено је из те странке.

На састанку председника Српске листе Горана Ракића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића са делегацијом Јединствене Русије у Москви, коју је предводио заменик секретара Генералног савета те партије Сергеј Железњак, руска страна је истакла да остварено политичко јединство српског народа на КиМ треба да буде потврђено и на предстојећим локалним изборима.

Јединствена Русија подржала Српску листу

“Русија се са поштовањем односи према политици Србије о КиМ. Драго ми је да је Српска листа учврстила своје позиције и да ће сва питања на КиМ сада бити решавана уз мишљење српског народа. То представља велики потенцијал за побољшање положаја Срба на КиМ. Зато и на предстојећим локалним изборима Јединствена Русија пружа пуну подршку Српској листи на ту борбу настави у пуном капацитету”, рекао је Железњак.

Ђурић је нагласио на састанку да први пут од 1999. године влада привремених институција самоуправе у Приштини зависи од српских гласова и да је то шанса за побољшање положаја, безбедности и услова за опстанак српског народа у покрајини.

“Зато је важно да Српска листа и на локалним изборима 22. октобра потврди победу и освоји што више гласова. Веома смо захвални на подршци коју Јединствена Русија и руски народ пружају Српској листи, српком народу и његовим политичким представницима на КиМ”, закључио је Ђурић.

Јединствена Русија подржала Српску листу

Ракић је захвалио руским колегама на недвосмисленој подршци, истичући да су чврсте везе са Руском Федерацијом велико охрабрење и подстицај српском народу и позвао Железњака да посети Србе на КиМ.

Јединствена Русија подржала Српску листу

“Овај састанак је доказ нераскидиве везе српског и руског народа. Веома смо захвални на подршци Српској листи и српком народу на КиМ. Развијаћемо регионалну међупартијску сарадњу у будућности”, рекао је Ракић.