Posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Predsedništvu Srbije u Beogradu kome je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da je Vučić dao „bezrezervnu“ podršku kandidatima Srpske liste za gradonačelnike i odbornike.

Rakić je najavio da će na lokalne izbore na Kosovu, raspisane za 22. oktobar, lista izaći jedinstveno.To je, kako je rekao, bila jedina molba predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima kosovskih Srba.

„Predsednik Aleksandar Vučić je imao jednu molbu, da budemo jedinstveni i bićemo. Tog 22. oktobra povešćemo složno svoju braću, sestre, prijatelje na glasačka mesta i pokazati svima kojima srpsko jedinstvo nije prioritet i kojima su lični interesi bitniji, gde im je mesto i poslati ih u političku prošlost“, kazao je Rakić.

On je dodao da predstavnike Srpske liste „raduje činjenica“ da će stvaranje uslova za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji, što podrazumeva mir, bezbednost, opstanak i održiv opstanak, biti prioriteti vlade i predsednika Srbije.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović rekao je su Srbi u južnoj pokrajini, bez obzira na sve nedaće koje preživaljavaju, počeli da grade jedinstvo.

Popović je istakao da, ako budu jedinstveni, Srbi mogu da sebi obezbede budućnost na Kosovu i Metohiji.

„Osim Srpske liste, postoje još neke liste koje “rade“ na srpskom jedinstvu i koje su na neki način kontrolisane od strane Prištine. To je glavni razlog zašto svi Srbi na KiM treba da glasaju za Srpsku listu“, poručio je Popović.