Када Јеремић Вук Бранковић каже да ће направити дисконтинуитет са начином на који Београд преговара са Приштином, он само потврђује оно на шта Српска листа одувек упозорава: да је начин на који је држава Србија учествовала у бриселском дијалогу у време када је Јеремић био доносилац одлука у Председништву и Mинистарству спољних послова био аматерски, неодговоран и противан државним и националним интересима.

Јеремићева политичка заоставштина су и скандалозан споразум о слободи кретања, и катастрофалан договор о признавању диплома, и измештање дијалога из Уједињених нација у Брисел, и бламажа пред Међународним судом правде поводом једностраног проглашења независности Косова, и укидање јуначког Приштинског корпуса.

Ако Јеремић Вук Бранковић у том духу жели да разговара са Приштином, боље је да замоли Хашима Тачија и Едиту Тахири да га узму за консултанта, јер то је преговарачка стратегија у којој српски народ и држава губе све на Косову и Метохији.

Поврх свега, Јеремић Вук Бранковић без стида посеже за пропагандним порукама Приштине, описујући север Косова и Метохије као област безакоња, прижељкујући ваљда да нам Тачи и Мустафа или НАТО успоставе владавину закона.

Јеремић Вук Бранковић зна колико се огрешио о српски народ на Косову и Метохији и зато не сме да се појави овде међу људима које назива криминалцима и чијим сународником не заслужује да се назове.