Potpredsednik Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, danas je u Klokotu, pred nedeljne lokalne izbore na KiM, pružio podršku kandidatima Srpske liste i pozvao na jedinstvo.

Jovanov je preneo podršku i pozdrave, „Srbima iz južne srpske pokrajine od Srba iz severne srpske pokrajine“, kao i predsednika Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, i ponovio njegov poziv Srbima na KiM da budu jedinstveni.

„Samo jedinstveni, Srbi mogu da predstavljaju ozbiljan politički faktor na Kosovu i Metohiji i baš zato mnogi, i domaći i stranci, pokušavaju da Srbe razjedine“, rekao je Jovanov i dodao:

„Pošto su Albanci razjedinjeni i posvađani, žele da se i Srbi razjedine i posvađaju, jer bi tada Srbi izgubili svoju političku snagu, a razni mešetari bi došli u priliku da prave svoje političke kombinacije, što sa strancima, što sa Prištinom, ali uvek i samo u svom interesu, a ne u interesu Srba i države Srbije“.

On je osudio fizičke napade na predstavnike Srpske liste i rekao da je i to potvrda koliko je nekima stalo da razbiju jedinstvo Srba, ali i poručio da tu nameru neće ostvariti.

„Zato vas molim da odgovor na sve ove pokušaje bude dat olovkom na izborima i da im slogom i jedinstvom pokažemo da nisu uspeli i da neće uspeti u svojim namerama, jer su Srbi zreli i odgovorni i prema sebi i prema svojoj državi Srbiji“ kazao je Jovanov.

On je pozvao okupljene da podrže kandidata Srpske liste za gradonačelnika Klokota, Strahinju Spasića, kome će uvek prva adresa biti Beograd, a ne Priština ili strane ambasade.